Spreeder Nedir?

Okuma hızımızı arttırmak, iki saatte bir kitap bitirmek, okurken uykumuzun gelmemesi ya da sıkılmamamız hepimizin istediği özelliklerden biri elbette. Çeşitli uygulamalar ve pratiklerle de hızlı okuma yeteneğimizi geliştirebileceğimiz kanıtlanmış bir gerçek. Tamamen ücretsiz olarak internet üzerinden yararlanabileceğiz bir site olan Spreeder da işte tam da bunu amaçlamakta.

spreeder-nedir

Hızlı okumanın ne olduğu ve hızlı okuma teknikleri hakkında şu yazımda bahsetmiştim. Uzun zamandır kafa yorduğum bir konu aslında ama nedense adam akıllı oturup çalışamıyorum bir türlü. Önemli olan, göz kaslarımızı geliştirmek ve sürekli tekrar yapıp çalışmak.

Spreeder Nedir? Nasıl Kullanılır?

Spreeder, okuma hızını 3 katına çıkarttığını iddia eden ve okuma hızını arttırırken anlama düzeyini de yükselttiğini söyleyen ücretsiz bir internet sitesi aslında ve kullanımı da oldukça basit.

spreeder

http://www.spreeder.com/ adresinden siteye girdikten sonra okumak istediğiniz parçayı ana sayfadaki "Paste the text you'd like to speed read here:" kısmına yapıştırıyorsunuz. Daha sonra ise "SPREED!" yazısına basarak hızlı okuma çalışmasını başlatmış oluyorsunuz.

spreeder

İşin en güzel kısmı ise nasıl hızlı okumak istediğinize kendiniz karar veriyorsunuz. Şöyle ki, "Settings" kısmından dakikada kaç kelime hızla okumak istediğiniz, pencere büyüklüğü, ekranda tek seferde kaç kelimenin gözükeceği (1-6 arası), yazı büyüklüğü, yazı rengi, arka plan rengi, ortada mı, yanda mı olmasını istediğiniz gibi birçok özelliği düzenleme imkânınız var.

Spreeder, benim ara ara yararlandığım ve uyguladıkça gözle görülür bir biçimde yararını gördüğüm bir site. Siz de okuma hızını arttırmak istiyorsanız eğer bir göz atın derim.

Spreeder Nedir? Spreeder Nedir? Reviewed by Unknown on 00:01 Rating: 5

1 yorum: